Konu
:
Patlıcanlı Börek...
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Börek...
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Börek...
Malzemeler:
İç Harcı için;
1 kg patlıcan
3-4 adet yeşilbiber
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Hamuru için;
1 kg un
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Yapılışı:
1 kg patlıcan yıkanarak baş kısımlarından kesilir
Hiç siyah yeri kalmayacak şekilde soyulur
Ancak 1 tanesi soyulmadan kenara ayrılır
1 kg biber de yıkandıktan sonra doğranır
2 adet kuru soğan soyulup yıkandıktan sonra küp küp doğranır
Temizlenen patlıcanlar önce ortadan ikiye sonra parçaları dörde ve daha sonra küp küp doğranır
Patlıcanların küçük olması gerekmektedir
Büyük boy tencereye soğanlarla biberler sonra da patlıcanlar konularak kısık ocak ateşinde 1,5 saat pişirilir
Patlıcanlar piştikten sonra 1 yemek kaşığı domates salçası yemeğe eklenerek harmanlanır
Patlıcanlı böreğin hamuru için plastik bir kaba 1 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, un ve su eklenerek kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğrulur
Hamuru fazla tutmamız gerekmektedir
Ortalama 15 dakika dinlenmesi gerekmektedir
1 adet kenarda bekletilen patlıcan çizgili şekilde soyularak yıkanır
Patlıcanlar halka şekilde kesilir
Kızartma tavasına göz kararı ayçiçek yağı konularak patlıcanlar orta ocak ateşte kızartılır ve servis tabağına alınır
Küçük bir tavaya 200 gram tereyağı eritilerek kızdırılır ve içerisine 1 çay bardağı ayçiçek yağı eklenerek ocaktan alınır
Yoğrulan hamur 14 parçaya bölünür ve yuvarlanır
Her bir hamur açılarak beze haline getirilir
2 adet domates yıkanarak 1 cm genişliğinde halkalar halinde kesilir
Her beze tabak büyüklüğünde açılır
Her biri tek tek eritilmiş yağ ile yağlanır ve elle döndürülerek hamur büyütülür
Fırın tepsisinin dışından sarkacak şekilde yerleştirilir
Hazırlanan patlıcanlı harç içerisine yayılır
Fırın 200 dereceye ısıtılır
Hamurun dışından sarkan kısımları içeri doğru burgulanır, ortası açık kalacak şekilde kapatılır
Açık kalan kısmına kızartılmış patlıcanlar ve dilimlenmiş domatesler yerleştirilir
Kalan tereyağı da böreğin üzerine sürülerek fırına verilir
Böreğin 1 saat pişmesi gerekmektedir
Börek kızarmaya başladığında 8 adet biber yıkanarak üzerlerine bıçak ile kesik atılır
Böreğin üzerine biberler de yerleştirilerek yeniden fırına verilir
Biberler piştikten sonra böreğimiz 8-10 kişilik servis edilebilir
Yemeğin yapılış süresi ortalama 1 saattir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul