Yalnız Mesajı Göster

Kıymali Gül Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymali Gül Böreği






Malzemeler (12 adet börek için)

İç Harcı için;
  • 300 Gr Orta Yağlı Kıyma
  • 1 Orta Boy Soğan
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 8-10 Dal Maydanoz
  • Tuz - Karabiber
* 3 Adet Yufka
Yapılışı
  • Soğanı yemeklik (minicik kare şeklinde) doğrayın, orta ateşte yağ ile birlikte hafifçe sararana kadar kavurun Kıymayı, salçayı, tuz ve karabiberi ekleyin ve arada arıştırarak 3-4 dk kavurun Altını kapatın ve doğradığınız maydanozları ekleyin Soğumaya bırakın
  • Bir kaseye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 - 1,5 çay bardağı kadar su ile yağlı su hazırlayın
  • Bir yufkayı dörde bölün Yufkayı yağlı su serperek ıslatın, bir buçuk yemek kaşığı kadar harcı minik minik noktalar halinde serpin
  • Yufkanın geniş tarafından başlayarak, uçlarını içe kıvırmadan, sigara böreği sarar gibi sarın İçe doğru rulo yaparak, gül şekli verin Bir ucunuda altına gizleyerek, pişerken açılmamalarını sağlayın
  • Üzerlerine sadece yağlı su sürün ve 170 derecede ön ısıtma yapılmış fırında, 25-30 dk üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin
  • Fırından çıkar çıkmaz, üzerine yoğurtlu sarımsak ve kırmızı biberli kızgın tereyağ (ben zeytinyağ yaptım) gezdirin ve bekletmeden servis yapın
?alinti

Alıntı Yaparak Cevapla