07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piruhi Mantısı
Patates, kıyma ya da peynirli harçla hazırlanan piruhi mantısı;
yapıldığı yörelere göre değişik isimler alıyor: haluj, perohi gibi
Lezzeti ise kesinlikle vakit ayırmaya değer türde!

Piruhi Mantısı
Malzemeler,
Hamuru için,
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
Harcı için,
3 adet patates
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Sosu için,
4 yemek kaşığı tereyağı
Pişirmek için,
2 litre su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Süslemek için,
5 dal taze soğan
Hazırlanışı,
Harcını hazırlamak için patatesleri bol suda haşlayıp süzün
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun
Patates, tuz, karabiberi karıştırıp püre haline getirin
Soğuması için bekletin
Hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın
Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun
Elde ettiğiniz hamuru 4 eşit parçaya bölün
Bezelerin üzerini nemli bir bezle kapatıp 15 dakika dinlendirin
Her bir bezeyi merdane yardımıyla incecik açın
Açtığınız hamurdan çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar çıkarın
Her bir yuvarlağın ortasına 1 tatlı kaşığı patatesli harç koyun
İstediğiniz şekilde kıvırıp mantıları kapatın
Mantıları 15 dakika bekletin
Pişirmek için tencereye su ve zeytinyağını alıp kaynamaya bırakın
Kaynayan suya mantıları ekleyip 10 dakika haşlayın
Haşlanan mantıları delikli kepçe yardımıyla sudan çıkarın
Mantıları servis tabağına alın
Üzerine eritilmiş tereyağı dökün
İncecik doğranmış taze soğanla süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
Alıntı 
|
|
|