Konu
:
Unlu Çıtır Börek
Yalnız Mesajı Göster
Unlu Çıtır Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Unlu Çıtır Börek
Malzemeler
3 adet yufka
3/ 4 su bardağı sıvıyağ
125 gr eritilmiş tereyağı
Her yufka için 1 türk kahvesi fincanı un
1 yumurta
Üzeri için; susam, çörek otu
İç Harc
250 gr orta yağlı kıyma
2 soğan
1 büyük haşlanmış patates
Karabiber, tuz
Tarif
[*]Kıymayı tavaya alın suyunu bırakıp çekene kadar kavurun rendelediğiniz ya da doğradığınız soğanları ekleyin pişirin
Ocaktan aldıktan sonra haşlanmış patatesi çatalla ezin kıymanın üstüne ekleyin
Tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın
[*]Yufkaları açın tereyağ ve sıvıyağı karıştırıp fırçayla yufkaları bolca yağlayın
Her yufka için bir kahve fincanı unu süzgeçle eşit bir şekilde yufkanın üzerine eleyin
Yarımay şeklinde katlayıp tekrar yağ sürün ve kalan unu eleyin
( 1 kahve fincanı unu 2/3' ü yufka açıkken, yarım ay şeklinde katladıktan sonra 1/3' ü şeklinde eşit olarak dağıtabilirsiniz
)[*]Yufkanın düz tarafına harç koyun rulo şeklinde sarıp kesin
yumurtayı çatalla çırpıp böreklerin üstüne sürdükten sonra çörek otu ve susam serpiştirin
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30-40 dakika kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul