Yalnız Mesajı Göster

Velibah (Patatesli Çörek)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Velibah (Patatesli Çörek)



Velibah (Patatesli çörek) malzemeleri

15 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için
5 patates
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmız pul biber

üzeri için
Tereyağı

Velibah (Patatesli çörek) hazırlanışı
Velibah (Patatesli çörek): Mayayı su ve şeker ile karıştırın Tuz ve azar azar un ekleyip yoğurun üzerini örterek 45 dakika mayalandırın Patateslerin kabuklarını soyup haşladıktan sonra çatalla ezin Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun Ezilmiş patatesi, tuzu, karabiberi ve pul biberi karıştırın Patatesli karışımdan parçalar koparıp yuvarlayın Hamurdan parçalar kopartıp içlerine patates toplarını yerleştirin ve yuvarlayın Unlanmış tezgahta önce elinizle sonra merdane ile inceltin Yapışmaz yüzeyli tavada çok az tereyağı ile önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın
Velibah (Patatesli çörek) artık hazır, afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla