Konu
:
Velibah (Patatesli Çörek)
Yalnız Mesajı Göster
Velibah (Patatesli Çörek)
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Velibah (Patatesli Çörek)
Velibah (Patatesli çörek) malzemeleri
1
5 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için
5 patates
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmız pul biber
üzeri için
Tereyağı
Velibah (Patatesli çörek) hazırlanışı
Velibah (Patatesli çörek): Mayayı su ve şeker ile karıştırın
Tuz ve azar azar un ekleyip yoğurun
üzerini örterek 45 dakika mayalandırın
Patateslerin kabuklarını soyup haşladıktan sonra çatalla ezin
Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun
Ezilmiş patatesi, tuzu, karabiberi ve pul biberi karıştırın
Patatesli karışımdan parçalar koparıp yuvarlayın
Hamurdan parçalar kopartıp içlerine patates toplarını yerleştirin ve yuvarlayın
Unlanmış tezgahta önce elinizle sonra merdane ile inceltin
Yapışmaz yüzeyli tavada çok az tereyağı ile önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin
Servis yapın
Velibah (Patatesli çörek) artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul