Yalnız Mesajı Göster

Yufka Ve Milföylü Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufka Ve Milföylü Börek



Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 6 adet milföy hamuru
  • 1 şişe soda
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
İç Malzeme:
  • 1 kase ıspanak
  • 200 gr mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • Tuz, pulbiber
Tarif

[*]Ispanakları duru su çıkana kadar yıkayıp doğrayın Mantarları ve soğanı doğrayıp mantar suyunu bırakıp çekene kadar pişirdikten sonrar yağını tuzunu ilave edip ıspanakları da ekleyin 1 dakika kadar soteleyin ve ocağı kapatın[*]Milföy hamurunun 3 adetini tepsinin altı için ayırın Milföy hamurunun tekini tepsinin 1/3`ünü kaplayacak kadar merdaneyle açıp fırın tepsisine döşeyin Kalan iki milföyü de açarak tepsiyi milföyle kaplamış olun[*]Yufkanın tekini milföy hamurunun üzerine yerleştirin İç harcı eşit miktarda yaydıktan sonra kaşar peyinirini de ıspanaklı harcın üzerine gezdirin İkinci yufkayı iç harcın üzerine döşeyin[*]Kalan 3 adet milföy hamurunu da diğerleri gibi açarak yufkanın üzerine döşeyin ve böreği bıçak yardımıyla dilimleyin[*]Harç malzesi için; Süt, sıvı yağ, yumurta ve sodayı çırpararak böreğin üzerine dökün[*]Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin

not: istediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz bu böreği ben denedim gayet güzel oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla