Konu
:
Yufka Ve Milföylü Börek
Yalnız Mesajı Göster
Yufka Ve Milföylü Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufka Ve Milföylü Börek
Malzemeler
2 adet yufka
6 adet milföy hamuru
1 şişe soda
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
İç Malzeme:
1 kase ıspanak
200 gr
mantar
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gr
kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz, pulbiber
Tarif
[*]Ispanakları duru su çıkana kadar yıkayıp doğrayın
Mantarları ve soğanı doğrayıp mantar suyunu bırakıp çekene kadar pişirdikten sonrar yağını tuzunu ilave edip ıspanakları da ekleyin
1 dakika kadar soteleyin ve ocağı kapatın
[*]Milföy hamurunun 3 adetini tepsinin altı için ayırın
Milföy hamurunun tekini tepsinin 1/3`ünü kaplayacak kadar merdaneyle açıp fırın tepsisine döşeyin
Kalan iki milföyü de açarak tepsiyi milföyle kaplamış olun
[*]Yufkanın tekini milföy hamurunun üzerine yerleştirin
İç harcı eşit miktarda yaydıktan sonra kaşar peyinirini de ıspanaklı harcın üzerine gezdirin
İkinci yufkayı iç harcın üzerine döşeyin
[*]Kalan 3 adet milföy hamurunu da diğerleri gibi açarak yufkanın üzerine döşeyin ve böreği bıçak yardımıyla dilimleyin
[*]Harç malzesi için; Süt, sıvı yağ, yumurta ve sodayı çırpararak böreğin üzerine dökün
[*]Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin
not: istediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz bu böreği ben denedim gayet güzel oluyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul