Konu
:
Patatesli Gevrek Börek
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Gevrek Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Gevrek Börek
Mayasız Börek hamuru ve Patatesli Gevrek Börek
***ELDE AÇMA PATATESLİ KOL BÖREĞİ***
Güzel desem olmaz,lezzetli desem yeterli gelmez,süper desem türkçe değil
Yani şu böreğin tadını hangi kelimelerle ifade etsem bilmem ki
En iyisi şöyle tabakla yanınıza aldınız mı kiloydu,kaloriydi asla umursamıyacağınız bir börek diyeyim
İşte şimdi oldu
Anladınız değil mi? Bir diğer adınıda Baklava börek koydum
Denemeyen pişman olur
Yufkalar ne kadar ince açılırsa o kadar güzel olur tabi
Hadi kolları sıvayın hanımlar;Malzemeler
1
5 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1
5 tatlı kaşığı tuz7
5 bardak un ( Unun cinsine göre miktar farkedebilir)
yarım paket kabartma tozu
Yufkaların arasına sürmek için tereyağı ve zeytinyağı karışımı
Bunun için,bu kez ölçü vermiyeceğim
Sizin vicdanınıza bırakıyorum Ben her yufkaya 4-5 yemek kaşığı yağ gezdirdim
Yağı bol olursa gevrekliği artıyor ne yazık ki
Patatesli iç için
4 orta boy haşlanmış patates
100 gr
beyaz peynir
yarım demet maydanoz
karabiber,pulbiber
Patatesli böreğin yapılışı
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun
Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
10 dakika kadar dinlendirirseniz açmanız daha kolay olur
Bezeleri teker teker açıp üzerini tereyağı ve zeytinyağı karışımıyla yağlayın
Patatesli içi yufkanın bir ucuna uzunlamasına serin
Kenar kısımların çıkıntılarını içe doğru katlayıp,iç konulan tarafından rulo yapın
Yağlanmış tepsiye börekleri dizin
Böreklerin üzerini fırçayla yağlayın
Bıçakla dilimleyip 200 derecelik fırına verin
Nar gibi kızardıktan sonra sıcakken servis edin
Soğuyuncada gevrekliği kaybolmamıştı
http://cahidejibek
com/
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul