Yalnız Mesajı Göster

Oktay Usta'dan Haşhaşlı Burgu Çörek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta'dan Haşhaşlı Burgu Çörek





Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Alabildiği kadar su

İç harcı için
1 su bardağı haşhaş
Yarım su bardağı mısırözü yağı

Üzeri için
1 yumurta
Susam

Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu alın Üzerine tuzu alarak harmanlayın Alabildiği kadar su ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile hamuru yoğurun Hamuru tepsi büyüklüğünde açtıktan sonra üzerine mısırözü yağı ile yumuşatılmış haşhaşı sürün İyice her yere yaydıktan sonra elinizle olabildiğince esnetin Daha sonra bu hamuru ortadan ikiye ayırarak 2 ayrı rulo yapın Rulo yaptıktan sonra burgu yaparak inceltin Dolama börek gibi dolayarak yağlanmış fırın tepsisine alın Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla