Konu
:
Tavuklu Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Mantı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Mantı
Malzemeler:
2 adet tavuk göğüs
3 yufka
500 gr yoğurt
3 diş sarmısak
3 yemek kaşığı salça
Nane
Pul biber
Yapılışı:
2 adet tavuk göğüs haşlanmaya bırakılır
Bu sırada 3 tane hazır yufka gelişigüzel parçalara ayrılır ve kurutulması için fırına verilir
Kuruyan yufkalar tekrar ufaltılarak servis tabağına yerleştirilir, haşlanan tavukların suyuyla bolca ıslatılır
Didiklenen tavuklar ıslatılan yufkaların üzerine yerleştirilir
Sıvıyağda 2 yemek kaşığı salça kavrulur üzerine pul biber ve nane eklenir
Yufka ve tavukların üzerine önce sarımsaklı yoğurt daha sonra da salçalı sos gezdirilir
Tavuklu Mantı servise hazır hale gelir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul