Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Mantı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Mantı




Malzemeler:
2 adet tavuk göğüs
3 yufka
500 gr yoğurt
3 diş sarmısak
3 yemek kaşığı salça
Nane
Pul biber

Yapılışı:
2 adet tavuk göğüs haşlanmaya bırakılır Bu sırada 3 tane hazır yufka gelişigüzel parçalara ayrılır ve kurutulması için fırına verilir Kuruyan yufkalar tekrar ufaltılarak servis tabağına yerleştirilir, haşlanan tavukların suyuyla bolca ıslatılır Didiklenen tavuklar ıslatılan yufkaların üzerine yerleştirilir Sıvıyağda 2 yemek kaşığı salça kavrulur üzerine pul biber ve nane eklenir Yufka ve tavukların üzerine önce sarımsaklı yoğurt daha sonra da salçalı sos gezdirilir

Tavuklu Mantı servise hazır hale gelir

Alıntı Yaparak Cevapla