Konu
:
Kırma Büzgü Börek
Yalnız Mesajı Göster
Kırma Büzgü Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırma Büzgü Börek
MALZEMELER:
6 adet yufka
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat ve tuz
YAPILIŞI:
İlk yufkamızı tezgaha serip, fırçayla heryerini sıvıyağla yağlayın
Yufkayı paralel olarak iki kenarından ortaya doğru büzdürerek birleştirin
4 eşit parçaya kesin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Diğer yufkalarada aynı işlemleri uygulayarak tepsiyi doldurun
Yufkaları yağlamak için yaklaşık yarım bardak sıvıyağ gidiyor
Kalan yarım bardak sıvıyağı sos için kullanıyoruz
Derin bir kasede yumurta,kalan yarım bardak sıvıyağ, yoğurt,karbonat ve tuzu çırpın
Bu sosu; tepsideki yufkaların üzerine,her yerine gelecek şekilde dökün
10 - 15 dakika dinlendirin ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin
Pişen böreği biraz dinlendirip,dilimleyerek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul