Yalnız Mesajı Göster

Fırında Bagel

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Bagel





Malzemeler:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru toz maya
1 su bardağı ılıktan sıcakça su

Kaynatmak için:
1/2 litre su
1 yemek kaşığı pekmez

Üstüne:
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı su
Susam, haşhaş

Yapılışı:
Un ve tuzu birlikte geniş bir kaba eleyin Toz maya ile karıştırın
Ilıktan sıcakça suyu ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun Elastik olana kadar yoğurmaya devam edin Üstünü plastik vrap ile kaplayıp 1 saat kadar kabarmaya bırakın Hafif unlu tezgahta 1 dakika yoğurduktan sonra 10 eşit parçaya bölün Yuvarlak beze şekli verip 10 dakika kadar dinlendirin Hafifçe her bezeyi yassıltın Ortasından başparmağınız ile bastırıp delik yapın Bu delikleri parmağınızla çevirerek hafifçe genişletin Unlanmış tepsiye dizip üstünü tekrar kapatın 10-20 dakika sıcak ortamda kabarması için bekletin Bu arada fırını 425F (210C) dereceye getirin Kaynatma suyunu ve pekmezi ocağa koyup kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra altını kısıp kabarmış bagel'lerinizi her seferinde 2-3 tane koyup yaklaşık 1 dakika kısık ateşte kaynatın Çevirerek 30 saniye kadar daha kaynatıp süzülmesi icin temiz bir mutfak havlusuna alın Diğer bagel’ları da aynı şekilde bitirin Yağlanmış fırın tepsisine bagel’ları aralıklı olarak dizin (İki tepsi kullanmanız gerekebilir) Yumurta akını su ile çırpıp fırça ile üzerlerine sürün Susam ve haşhaş serpiştirin Isıtılmış fırınınızda 20-25 dakika kadar kızarana dek pişirin Tepsiden alıp ılınmaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla