Konu
:
Fırında Bagel
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Bagel
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Bagel
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru toz maya
1 su bardağı ılıktan sıcakça su
Kaynatmak için:
1/2 litre su
1 yemek kaşığı pekmez
Üstüne:
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı su
Susam, haşhaş
Yapılışı:
Un ve tuzu birlikte geniş bir kaba eleyin
Toz maya ile karıştırın
Ilıktan sıcakça suyu ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun
Elastik olana kadar yoğurmaya devam edin
Üstünü plastik vrap ile kaplayıp 1 saat kadar kabarmaya bırakın
Hafif unlu tezgahta 1 dakika yoğurduktan sonra 10 eşit parçaya bölün
Yuvarlak beze şekli verip 10 dakika kadar dinlendirin
Hafifçe her bezeyi yassıltın
Ortasından başparmağınız ile bastırıp delik yapın
Bu delikleri parmağınızla çevirerek hafifçe genişletin
Unlanmış tepsiye dizip üstünü tekrar kapatın
10-20 dakika sıcak ortamda kabarması için bekletin
Bu arada fırını 425F (210C) dereceye getirin
Kaynatma suyunu ve pekmezi ocağa koyup kaynamaya bırakın
Kaynadıktan sonra altını kısıp kabarmış bagel'lerinizi her seferinde 2-3 tane koyup yaklaşık 1 dakika kısık ateşte kaynatın
Çevirerek 30 saniye kadar daha kaynatıp süzülmesi icin temiz bir mutfak havlusuna alın
Diğer bagel’ları da aynı şekilde bitirin
Yağlanmış fırın tepsisine bagel’ları aralıklı olarak dizin
(İki tepsi kullanmanız gerekebilir
) Yumurta akını su ile çırpıp fırça ile üzerlerine sürün
Susam ve haşhaş serpiştirin
Isıtılmış fırınınızda 20-25 dakika kadar kızarana dek pişirin
Tepsiden alıp ılınmaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul