Konu
:
Patlıcanlı Ve Kıymalı Simit Börek
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Ve Kıymalı Simit Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Ve Kıymalı Simit Börek
5 yufka
3 yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
İç harcı için
250 gr kıyma
3 patlıcan
1 soğan
1 kırmızıbiber
250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
üzeri için
Maydanoz
Patlıcanlı ve kıymalı simit börek:
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın
Tuzlu suda 30 dakika bekletin
Kıymayı yağsız tavada kavurun
Yemeklik doğradığınız soğan ve kırmızıbiberi ekleyip kavurmaya devam edin
Patlıcanları da ilave edip kavurun
Son olarak tuzu ve karabiberi ekleyip ocaktan alın
Soğuyunca rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin
Yumurta, süt ve ayçiçeği yağını derin bir kapta çırpın
Ortası delik kek kalıbını yağlayın
Bir yufkayı kek kalıbının içine yerleştirerek kalıbın dışına çıkacak şekilde yayın
Yufkanın orta kısmını kek kalıbına göre koparın
üzerine yumurtalı harcı gezdirin
İkinci yufkayı yarıya bölüp kalıba döşeyin
üzerine tekrar yumurtalı harcı gezdirin
Patlıcanlı ve kıymalı harçtan üzerine serpin
üç yufkayı da yarıya bölüp böreğin üzerine yerleştirin ve yumurtalı harcı üzerine dökün
Kıymalı ve patlıcanlı harcı üzerine serpin
Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın
Kalıptan dışarıya taşan yufkaları üzerine kapatın
Kalan yumurtalı harcı üzerine sürün
önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Ilınınca kalıptan çıkarıp üzerine inci kıyılmış maydanoz serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul