Konu
:
Hamsili Yufka Börek
Yalnız Mesajı Göster
Hamsili Yufka Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsili Yufka Börek
500 gr hamsi
1 yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon
1 közlenmiş kırmızıbiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Hamsili yufka börek:
Hamsileri ayıklayıp yıkadıktan sonra hafif tuzlayın
Yufkayı mutfak tezgahına yayıp 4’er cm’lik şeritler şeklinde kesin
Tereyağını eritin
Yufkaların üzerine tereyağını sürüp enine ikiye katlayın
Kendi ekseninde döndürerek çiçek şeklinde sarın
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp 170 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin
Ayıkladığınız hamsilerin üzerine zeytinyağını gezdirip, yufkaların üzerine paylaştırın
üzerlerine şerit şeklinde kestiğiniz kırmızıbiberleri yerleştirin
İsteğe göre limon dilimleri yerleştirip, sıcak fırında 15-20 dakika pişirin
İnce kıyılmış maydanoz ve kırmızı pul biber serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul