Konu
:
Abagannuçlu Börek
Yalnız Mesajı Göster
Abagannuçlu Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Abagannuçlu Börek
4 yufka
Yarım çay bardağı zeytinyağı
İç harcı için
2 patlıcan
3 kırmızıbiber
5 domates
2 diş sarımsak
¾ çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Abagannuçlu börek:
Fırını 200 dereceye ayarlayın
Patlıcanların sapını kesmeden yeşil kısımlarını ayıklayın ve birkaç yerinden çatalla delin
Fırın kabına patlıcan, domates ve biberleri dizip fırında közleyin
Sarımsakları ezin
Közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyup bıçak yardımıyla tahta üzerinde incecik kıyın
Sebzeler, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu karıştırın
Yufkaları dörde bölün
Her birinin üzerine zeytinyağı sürün
Geniş kenarlarına uzunlamasına harçtan yayıp rulo yapın tekrar içe doğru kıvırarak sarın
Her yufka için aynı işlemi uygulayın
Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin
üzerlerine zeytinyağı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında pişirin
Sıcak ya da ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul