Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Mihrap Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Mihrap Böreği





2 hazır yufka
2 yumurta
Yarım çay bardağı et suyu
50 gr tereyağı

İç harcı için
200 gr beyaz peynir
2 yumurta
1 demet maydanoz

Peynirli mihrap böreği:
Maydanozu temizleyip ince kıyın Beyaz peyniri çatalla ezip yumurtaları ekleyin İyice karıştırdıktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyin Diğer iki yumurtayı bir kaseye kırıp çırpın Et suyunu ekleyip tekrar çırpın İlk yufkanın üzerine çırpılmış yumurtayı sürün Yufkayı ikiye katlayın Uzun kısmına peynirli harcın yarısını yayıp rulo şeklinde sarın Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Diğer yufkayı da aynı şekilde kalan malzemeyle hazırlayıp tepsiye alın Tereyağını eritip rulo yufkaların üzerine gezdirin önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin Dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla