Konu
:
Peynirli Mihrap Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Mihrap Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Mihrap Böreği
2 hazır yufka
2 yumurta
Yarım çay bardağı et suyu
50 gr tereyağı
İç harcı için
200 gr beyaz peynir
2 yumurta
1 demet maydanoz
Peynirli mihrap böreği:
Maydanozu temizleyip ince kıyın
Beyaz peyniri çatalla ezip yumurtaları ekleyin
İyice karıştırdıktan sonra kıyılmış maydanozu ekleyin
Diğer iki yumurtayı bir kaseye kırıp çırpın
Et suyunu ekleyip tekrar çırpın
İlk yufkanın üzerine çırpılmış yumurtayı sürün
Yufkayı ikiye katlayın
Uzun kısmına peynirli harcın yarısını yayıp rulo şeklinde sarın
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Diğer yufkayı da aynı şekilde kalan malzemeyle hazırlayıp tepsiye alın
Tereyağını eritip rulo yufkaların üzerine gezdirin
önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin
Dilimleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul