Yalnız Mesajı Göster

Balkabaklı Çıtır Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Çıtır Börek





1 kg ayıklanmış balkabağı
500 gr tatlı lor peyniri
6 yufka
15 su bardağı süt
15 su bardağı zeytinyağı
2 yumurta
Tuz
Karabiber
Susam

Balkabaklı çıtır börek:
Balkabaklarını derin bir tencereye alın üzerine az miktarda su ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin Balkabaklarını ezip püre haline getirin Tuz, karabiber ve lor peyniri ilave edip karıştırın Ayrı bir kapta süt, zeytinyağı ve yumurtaları çırpın İki yufkanın arasına sütü karışımdan sürüp üst üste dizin Altı üçgen elde edecek şekilde kesin Balkabaklı harcı üçgenlerin geniş kısımlarına paylaştırın Rulo şeklinde sarın Kalan yafkaları kalan harçla birlikte aynı şekilde hazırlayın üzerlerine zeytinyağı sürü susam serpin önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirin Ilık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla