Konu
:
Milföyle Kaplı Kremalı Tavuk Eti
Yalnız Mesajı Göster
Milföyle Kaplı Kremalı Tavuk Eti
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföyle Kaplı Kremalı Tavuk Eti
2 tavuk kalça eti
1 soğan
2 sivri biber
2 kırmızıbiber
1 havuç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
200 ml krema
Yarım su bardağı tavuk suyu
4 milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Milföyle kaplı kremalı tavuk eti:
Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırın
Etleri elinizle didikleyin
Tavaya tereyağını ekleyip ısıtın
Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip soteleyin
Soğan yumuşayınca yemeklik doğradığınız biberleri ve havucu ekleyip sotelemeye devam edin
Sebzeler yumuşayınca üzerine tavuk etlerini ve bezelyeyi ekleyin
2-3 dakika sonra kremayı, tavuk suyunu, tuzu ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip 3-4 dakika daha pişirin
Ocaktan alın
4 milföy hamurunu geniş bir kare olacak şekilde birbirine yapıştırın
üzerine un serperek merdane yardımıyla açın
Fırın kabına hazırladığınız tavuk yemeğini aktarın
üzerini milföy hamuru ile kapatın
Yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul