Konu
:
Sarıyer Kol Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Sarıyer Kol Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarıyer Kol Böreği
5 su bardağı un
Yarım kahve fincanı ayçiçeği yağı
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Su
Tuz
üzeri için
200 gr tereyağı
1 su bardağı ayçiçeği yağı
2 yumurta sarısı
Susam
çörekotu
İç harcı için
400 gr kıyma
3 soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Tuz
Karabiber
Sarıyer kol böreği:
Soğanları yemeklik doğrayın
Tavaya ayçiçeği yağı ve kıymayı ilave edip kavurun
Soğanları ekleyip kavurmaya devam edin
çam fıstığını ilave edin
Son olarak karabiber ve tuzu ekleyip ocaktan alın
Soğumaya bırakın
Unu geniş bir kaba alın
Yumurta, ayçiçeği yağı, tuz ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun
Yumuşak bir kıvama gelinceye kadar su ilave ederek yoğurmaya devam edin
Hamuru 5 eşit parçaya bölün
Tereyağını eritip ayçiçeği yağı ile karıştırın
5 bezeyi un serperek açabildiğiniz kadar açın
üzerlerine yağ karışımını gezdirin
10 dakika bekledikten sonra elinizle hamuru inceltebildiğiniz kadar inceltin
Yufkaya harçtan paylaştırıp ince rulo şeklinde sarın
üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin
önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul