07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Erişte Böreği

Malzemeler:
250 gr erişte, 4 taze soğan, Yarım su bardağı bezelye, 1 çay bardağı tane mısır, 200 gr mantar, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
İç Harcı İçin:
4 yumurta, ¾ çay bardağı ayçiçeği, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 2 tepeleme yemek kaşığı un, 1 5 su bardağı süt, Tuz, Karabiber
Yapılışı:
Erişteyi kaynayan tuzlu suda haşlayıp süzün Mantarları ince doğrayın Taze soğanları 1 cm kalınlığında doğrayın Soğan ve mantarları zeytinyağında soteleyin Bezelye, mısır, tuz, karabiber ekleyip karıştırın Yumurtaları mikserle çırpın Un, süt, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, tuz ve karabiber ekleyin Erişte, sotelenmiş sebzeler ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını karışıma ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili fırın kabına aktarın Kalan kaşar peynirini üzerine serpiştirin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin Dilimleyip servis yapın
|
|
|