Konu
:
Dereotlu Ve Kabaklı Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Dereotlu Ve Kabaklı Poğaça
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dereotlu Ve Kabaklı Poğaça
2 yumurta (1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırın)
1 su bardağı süt
125 gr tereyağı (eritilmiş)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için
3 kabak
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
üzeri için
Yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
Tuz
Dereotlu ve kabaklı poğaça:
Tereyağı, yumurta ve sütü yoğurma kabına alıp karıştırın
Kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek yoğurun
üzerini kapatıp dinlendirin
Kabakları rendeleyip suyunu süzdürün
Peynir, pul biber, dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın
Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın
çay tabağı büyüklüğünde açın
Yarısına kabaklı harçtan paylaştırıp ay şeklinde kapatın
üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul