Yalnız Mesajı Göster

Dereotlu Ve Kabaklı Poğaça

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotlu Ve Kabaklı Poğaça





2 yumurta (1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırın)
1 su bardağı süt
125 gr tereyağı (eritilmiş)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için
3 kabak
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

üzeri için
Yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
Tuz

Dereotlu ve kabaklı poğaça:
Tereyağı, yumurta ve sütü yoğurma kabına alıp karıştırın Kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek yoğurun üzerini kapatıp dinlendirin Kabakları rendeleyip suyunu süzdürün Peynir, pul biber, dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın çay tabağı büyüklüğünde açın Yarısına kabaklı harçtan paylaştırıp ay şeklinde kapatın üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla