Konu
:
Pırasalı Saray Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Saray Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Saray Böreği
Hamuru için
6 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz maya
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
4 pırasa
2 soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
100 gr lor peyniri
Tuz
Karabiber
üzeri için
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
Pırasalı saray böreği:
Dört bardak un ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın
Yoğurt, süt, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın
Pürüzsüz bir hamur için azar azar mayalı unu ekleyerek yoğurun
Gerekirse un ilavesi yapın
üzerini örterek 40 dakika bekletin
Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın
Pırasayı da ince doğrayın
Zeytinyağını tavada ısıtarak pırasa ve soğanı kısık ateşte soteleyin
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın
Peyniri ekleyip karıştırın ve ılınmaya bırakın
Hamuru unlanmış zemine alıp merdaneyle büyük bir yufka şeklinde açın
üzerine pırasalı harcı yayın
Hamurun kenarlarını içe kıvırıp önce kare şekline getirin
Sonra ortadan ikiye katlayıp dikdörtgen şekli verin
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın
Yumurta sarısı ve eritilmiş tereyağını karıştırıp hamurun üzerine fırçayla sürün
Pul biber ve kekik serpiştirin
180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Dilimleyip servis yapın
Pırasalı saray böreği artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul