Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Çıtır Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Çıtır Tart





270 gr baklava yufkası
3 yumurta (hafif çırpılmış)
250 gr lor peyniri
200 gr ıspanak
1 taze soğan
1 yemek kaşığı pesto sos
6~8 kiraz domates
20 gr tereyağı
1 büyük dilim balkabağı
Karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kişniş yaprağı
Tuz
Karabiber

Ispanaklı çıtır tart:
Balkabağını dilimleyip zeytinyağı ile karıştırın ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın üzerine yağlı kağıt kapatıp 180 dereceye ayarlanmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin Servis tabağına alıp karabiber ve kişniş yaprakları serpiştirin Yumurtaları bir kaba alıp hafif çırpın Lor peynirini ve ıspanağı ekleyip karıştırın Taze soğanı ince doğrayıp pesto sos ile birlikte peynire ilave edin Baklava yufkalarının aralarına fırçayla eritilmiş yağ sürerek 23 cm’lik tart kalıbına yerleştirin 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirip fırından çıkartın Ispanaklı karışımı tartın içine doldurun Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesip tartın üzerine yerleştirin ve tekrar fırınlayarak 25- 30 dakika pişirin Balkabağı ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla