Konu
:
İspanaklı Çıtır Tart
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Çıtır Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Çıtır Tart
270 gr baklava yufkası
3 yumurta (hafif çırpılmış)
250 gr lor peyniri
200 gr ıspanak
1 taze soğan
1 yemek kaşığı pesto sos
6~8 kiraz domates
20 gr tereyağı
1 büyük dilim balkabağı
Karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kişniş yaprağı
Tuz
Karabiber
Ispanaklı çıtır tart:
Balkabağını dilimleyip zeytinyağı ile karıştırın ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın
üzerine yağlı kağıt kapatıp 180 dereceye ayarlanmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin
Servis tabağına alıp karabiber ve kişniş yaprakları serpiştirin
Yumurtaları bir kaba alıp hafif çırpın
Lor peynirini ve ıspanağı ekleyip karıştırın
Taze soğanı ince doğrayıp pesto sos ile birlikte peynire ilave edin
Baklava yufkalarının aralarına fırçayla eritilmiş yağ sürerek 23 cm’lik tart kalıbına yerleştirin
180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirip fırından çıkartın
Ispanaklı karışımı tartın içine doldurun
Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesip tartın üzerine yerleştirin ve tekrar fırınlayarak 25- 30 dakika pişirin
Balkabağı ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul