Konu
:
Etli Ay Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Etli Ay Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Ay Böreği
2 su bardağı un
1 çay kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağından biraz eksik su
Tuz
90 gr tereyağı
Harcı için
350 gr kuşbaşı dana eti
2 domates
2 sivri biber
1 soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
üzeri için
1 yumurta sarısı
Haşhaş
Etli ay böreği:
Tereyağı hariç bütün malzemeyi yoğurup hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin
Dinlenen hamuru hafif unlayıp 50 cm çapında yuvarlak şekilde açın ve eritilmiş tereyağını her yerine sürün
Hamuru ikiye katlayın ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
Soğanı ve biberleri ince kıyın
Bir tavada zeytinyağında soteleyin
Yumuşayınca minik doğradığınız etleri ilave edin
Pişmeye yakın domatesleri ekleyin
Domatesler de yumuşayınca tuzla tatlandırın ve ocaktan alın
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve açın
İçine etli harçtan koyup kapatın ve yarım ay şekli verin
Yağlı kağıt serili tepsiye aktarın
üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin
180 dereceye ayarlı fırında üzerileri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul