Konu
:
Kıymalı Kuru Börek
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Kuru Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Kuru Börek
1 yumurta
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
Aldığı kadar un
Açmak için
Tuz
Nişasta
250 gr margarin veya tereyağı
İç harcı için
300 gr kıyma
2 soğan
Tuz
Karabiber
Ayçiçeği yağı
Kıymalı kuru börek:
Soğanları yemeklik doğrayın
Tavaya ayçiçeği yağı ilave edip kıymayı kavurun
Soğanları ilave edip kavurmaya devam edin
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp soğumaya bırakın
Derin bir kapta ayçiçeği yağı, süt, su ve bir tatlı kaşığı tuzu çırpma teliyle iyice çırpın
Aldığı kadar unu kaşık yardımı ile yavaş yavaş ilave edip yoğurun
İyice yoğurduktan sonra hamur ceviz büyüklüğünde 20 bezeye ayırın
Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın
Aralarına nişasta serperek on yufkayı üst üste yerleştirerek iki grup yapın
Her grubu merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın
Açtığınız yufkaları ortadan ikiye bölün
Hazırladığınız harcı yufkaların kenar kısımlarına paylaştırıp rulo şeklinde sarın
Uç kısımlarına yapışması için yumurta akı sürün
Ruloları dört eşit parçaya kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Tereyağını tavada eritin ve böreklerin üzerinde gezdirin
önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul