Yalnız Mesajı Göster

Ramazan Pidesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Pidesi





250 ml su
250 ml süt
10 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
55 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Kepekli un
Üzeri için
Çörek otu
Susam

Ramazan pidesi:
Süt ile suyu bir tencereye alıp hafif ısıtın Tereyağına toz şeker ilave edin Karışımı derin bir kaba alın Un, tuz ve mayayı harmanlayıp ekleyin Sütlü karışımı yavaş yavaş ilave ederek yoğurun Üzerine nemli bir bez örterek 50 dakika mayalanmaya bırakın Mayalanan hamuru tahta kaşıkla karıştırıp kabarıklığını alın Fırın tepsisini hafif yağlayıp kepekli un serpin Hazırladığınız hamura pide şekli verip unladığınız tepsiye yerleştirin 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Fırından çıkarmadan önce üzerine fırça ile zeytinyağı sürün Susam ve çörek otu serpip 5 dakika daha pişirin Fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alın Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla