Konu
:
Ramazan Pidesi
Yalnız Mesajı Göster
Ramazan Pidesi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ramazan Pidesi
250 ml su
250 ml süt
10 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
5
5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Kepekli un
Üzeri için
Çörek otu
Susam
Ramazan pidesi:
Süt ile suyu bir tencereye alıp hafif ısıtın
Tereyağına toz şeker ilave edin
Karışımı derin bir kaba alın
Un, tuz ve mayayı harmanlayıp ekleyin
Sütlü karışımı yavaş yavaş ilave ederek yoğurun
Üzerine nemli bir bez örterek 50 dakika mayalanmaya bırakın
Mayalanan hamuru tahta kaşıkla karıştırıp kabarıklığını alın
Fırın tepsisini hafif yağlayıp kepekli un serpin
Hazırladığınız hamura pide şekli verip unladığınız tepsiye yerleştirin
180 dereceye ayarlı fırında pişirin
Fırından çıkarmadan önce üzerine fırça ile zeytinyağı sürün
Susam ve çörek otu serpip 5 dakika daha pişirin
Fırından çıkarıp tel ızgara üzerine alın
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul