Konu
:
Limon Kremalı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Limon Kremalı Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limon Kremalı Tart
2+ ¼ su bardağı un
1 paket vanilya
150 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
Limonlu krema için
2 yumurta
1 su bardağı mısır nişastası
3
5 su bardağı süt
1
5 çay bardağı toz şeker
2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
Limon kremalı tart:
Derin bir kapta un ve vanilyayı karıştırın
Tereyağı, şeker, süt ve yumurta sarısını ekleyip iyice yoğurun
Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin
Limonlu krema için tencereye süt ve şekeri ekleyip kaynatın
Ayrı bir yerde yumurtaları çırpın
üzerine nişastayı ekleyip karıştırın
Kaynayan şekerli süte nişastalı yumurtayı yavaş yavaş ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın
Son olarak limon suyunu ve rendelenmiş kabukları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın
Mikser ile 3-4 dakika çırpıp soğumaya bırakın
Tart kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın
Hamurun üzerine un serperek tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin
Limonlu krema soğuduktan sonra tekrar mikser ile çırpın ve tart hamurunun üzerine dökün
önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25-35 dakika pişirin
Soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendirin
üzerini süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul