Konu
:
Yassıören Damat Pidesi
Yalnız Mesajı Göster
Yassıören Damat Pidesi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yassıören Damat Pidesi
1 kg un
Tuz
2 su bardağı su
İç harcı için
1 kg kuşbaşı dana eti
250 gr kuyruk yağı
5 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yassıören damat pidesi:
Un, su ve tuzu karıştırıp yoğurun
Yumuşak bir hamur elde edin
Gerekirse su ilave edin
10 dakika dinlendirin
Eti kuyruk yağı ile kavurup karabiber ekleyin
Tuz ile tatlandırın
Pirinci bol suda haşlayıp suyunu süzün
Pirinç ile eti harmanlayın
Hamuru üç bezeye ayırın
Oklava ile açıp tereyağı ile yağladığınız tepsiye yerleştirin
Üzerine pirinçli harcın yarısını yayın
İkinci hamur bezesini açıp üzerine kapatın ve kalan harcı üzerine aktarın
Son hamuru açın ve üzerine kapatarak ocak üzerinde çevirerek pişirin
Alt tarafı pişince başka bir tepsiye aktarıp diğer tarafını da aynı şekilde pişirin
Dilimleyerek sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul