Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Ve Cevizli Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Ve Cevizli Tart





Yarım su bardağı ceviz
50 gr tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
3 yeşil elma
10 baklava yufkası
40 gr tereyağı
Üzeri için
Pudra şeker

Elmalı ve cevizli tart:
Fırını 180 dereceye ayarlayın Tart kalıbını yağlayın Cevizleri 5 dakika fırında pişirin Soğuyunca küçük parçalara ayırın Tereyağı, şeker, limon kabuğu ve yumurtayı bir kapta mikserle çırpın Unla cevizi ekleyip karıştırın Elmaların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın 10 yufkayı kalıba üst üste yayın Cevizli karışımı üzerine aktarın Elma dilimlerini dizin Yufkaların sarkan kısımların üzerine kapatın Eritilmiş tereyağı ile iyice yağlayıp 45 dakika pişirin Pudra şeker serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla