Konu
:
Bayram Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Bayram Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayram Böreği
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Yarım çay bardağı su
Alabildiği kadar un
Tuz
İç harcı için
250 gr kıyma
1 soğan
2 sivri biber
Tuz
Karabiber
üzeri için
1 yumurta akı
çörek otu
Bayram böreği:
Yumurta, yoğurt, ayçiçeği yağı, su ve tuzu hamur yoğurma kabına alın
Azar azar un ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun
Hamuru yarım saat dinlendirin
İç harcı için, soğan ve biberleri incecik doğrayın
Kıymayla birlikte tavaya alıp kavurun
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Hamuru 8 bezeye ayırın
Bezeleri oklavayla 20 cm çapında açın
üzerlerine kıymalı harçtan ekleyin
Yufkaların önce birer kenarlarını kıymalı harcın üzerine kapatın
Sonra karşılıklı iki kenarlarını ve son olarak diğer kenarını da kapatın
üzerlerine çırpılmış yumurta akı sürüp çörek otu serpin
önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin
Ilık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul