Konu
:
Milföylü Yufka Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Yufka Böreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Yufka Böreği
6 yufka
6 milföy hamuru
250 gr tereyağı
1 çay bardağı süt
1 yumurta
İç malzeme için
300 gr beyaz peynir
¼ demet maydanoz
Üzeri için
2 yumurtanın sarısı
Çörek otu
Milföylü yufka böreği:
Tereyağını eritin
Ilınınca süt ile yumurtayı ilave edip karıştırın
Yufkanın birini yağladığınız tepsiye yayın
Üzerine yağlı karışımdan gezdirin
İkinci yufkayı üzerine yayın
Tekrar yağlı karışımdan gezdirin ve üçüncü yufkayı üzerine serin
Peyniri çatalla ezip, ince kıyılmış maydanozla karıştırın
Hazırladığınız yufkanın üzerine yayın
Kalan üç yufkayı aralarına yağlı karışımdan gezdirerek peynirlerin üzerine sırayla yerleştirin
En üste kalan yağlı karışımı yayın
Milföy hamurlarını mutfak tezgahına alıp, oklava ile açarak birleştirin
Hazırladığınız yufkalı böreğin üzerine yayın
Çırptığınız yumurta sarısını sürüp, üzerine çörek otu serpiştirin
Kare şeklinde kesin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirip sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul