Konu
:
Karamelize Muzlu Ve Çikolatalı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Karamelize Muzlu Ve Çikolatalı Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamelize Muzlu Ve Çikolatalı Tart
2 su bardağı un
125 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
1 yumurta
Yarım su bardağı pudra şeker
İç malzeme için
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
3 muz
1 çay kaşığı tarçın
Sos için
200 gr bitter çikolata
70 gr tereyağı
2 yumurta sarısı
1 yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
Süslemek için
Kakao
Muz
Nane yaprağı
Karamelize muzlu ve çikolatalı tart:
Tart hamuru için gerekli olan malzemeleri derin bir kapta yoğurun
Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin
Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın
Hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin
önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin ve fırından çıkarıp soğutun
İç malzeme için tereyağı ve şekeri tavada karamelize oluncaya kadar pişirin
üzerine verev dilimlediğiniz muzları ilave edip her iki tarafını az kızartıp tabağa alın
üzerine tarçın serpin
Sos için tereyağını eritip ocaktan alın
çikolataları kırıp tereyağına ilave edin
Eriyinceye kadar karıştırın
Yumurtaları teker teker ilave edip mikserle çırpın
Son olarak toz şekeri de ilave edip tekrar çırpın
Soğuyan tartın üzerine muz dilimlerini dizin
üzerine çikolatalı sosu döküp önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
üzerine bolca kakao serpin
Muz dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul