Konu
:
Çarşaf Böreği-2
Yalnız Mesajı Göster
Çarşaf Böreği-2
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çarşaf Böreği-2
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1~2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
10 gr yaş maya
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz şeker
3
5 ~ 4 su bardağı un
400 gr beyaz peynir
Yağlamak için
50 gr eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
üzeri için
Kalan yağ
1 yumurta sarısı
Çarşaf böreği:
Mayayı küçük bir kapta toz şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin
Süt, ayçiçeği yağı ve tuzu ilave edip, azar azar un ekleyerek yoğurun
Hamur toparlanınca unlanmış tezgaha alıp 5-10 dakika iyice yoğurun
8 bezeye ayırın
Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın ve üzerini tereyağı ve ayçiçeği yağı karışımıyla bolca yağlayıp, üst üste yerleştirin
8 yufkalık grubu bütünüyle tutup ters çevirin
Böylece en üste gelen, ilk koyduğumuz yufkayı alıp, masanın ortasına koyun
Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin
İncecik açılan yufkanın uç kısmından biraz içe katlayıp, ufalanmış peynir yerleştirin
Rulo şeklinde sarın ve ortadan başlayarak tepsiye yerleştirin
30 dakika mayalanması için bekletin
Yağ karışımından artan 2-3 yemek kaşığı yağa 1 yumurta sarısı ilave edin
Fırçayla böreğin üzerine sürün
öncede ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul