Konu
:
Şekerli Börek
Yalnız Mesajı Göster
Şekerli Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şekerli Börek
200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
2 yumurta
5 yemek kaşığı pudra şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3~3
5 su bardağı un
üzeri için
Pudra şeker
Şekerli börek:
Yumurta, yoğurt ve ayçiçeği yağını geniş bir kaba alıp karıştırın
Un, 2 yemek kaşığı pudra şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun
Gerekirse un ilave edin
Hamurun ¼’ünü ayırıp kalanını küçük bezelere ayırın
üzerini örterek 30 dakika dinlendirin
Küçük bezeleri merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde ince açıp, aralarına yağ sürerek üst üste dizin
Bunu tek seferde tepsi büyüklüğünde açıp, üzerine yağ sürün ve rulo şeklinde sıkıca sarın
Dört eşit parçaya kesip buzdolabında 1 saat bekletin
Her bir ruloyu tepsi büyüklüğünde açın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin
üzerine yağ sürüp pudra şeker serpiştirin
Diğer 3 ruloyu da aynı şekilde hazırlayın
Ayırdığınız parçayı ince açıp en üste yerleştirin
180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkartıp biraz ılınmasını bekledikten sonra üzerine bolca pudra şeker serpiştirin
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul