Yalnız Mesajı Göster

Taze Kekikli, Maydanozlu Ve Patatesli Krep

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Kekikli, Maydanozlu Ve Patatesli Krep





Krep hamuru için
1 su bardağı un
2 yumurta
Yarım su bardağı krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

İç malzeme için
3 patates
3 diş sarımsak
Yarım demet taze kekik
3 dal maydanoz

Taze kekikli, maydanozlu ve patatesli krep:
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun Ilındıktan sonra rendeleyin Kıyılmış sarımsak, taze kekik ve maydanoz ekleyip karıştırın

Krep için, un, yumurtalar, krema, zeytinyağı ve tuzu bir kaseye alıp çırpın Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavaya zeytinyağı sürün Küçük bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün Hamurun tavaya eşit olarak yayılması için tavayı hafifçe sallayın Krebin her iki yüzeyini de pişirin Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın

Patatesli ve taze otlu harcı kreplerin üzerlerine paylaştırın Kreplerin karşılıklı iki kenarlarını harcın üzerine kapatın Taze otlar ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla