Konu
:
Soğanlı Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Soğanlı Poğaça
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğanlı Poğaça
1 soğan
1 su bardağı ceviz içi
30 gr tereyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Hamuru için
4 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 yumurta
1 yumurta akı
42 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
75 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Soğanlı poğaça:
Soğanı küp şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun
Tuz, pul biber ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın
Maya, şeker, su ve sütü küçük bir kasede maya eriyinceye kadar karıştırın
Un, tuz, tereyağı, yumurta, yumurta akı ve mayayı geniş bir kabın içerisinde yoğurun
Kavurduğunuz soğan ve cevizi ekleyip tekrar yoğurun
Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin
180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul