Konu
:
Pırasalı Ve Tavuk Etli Kiş
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Ve Tavuk Etli Kiş
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Ve Tavuk Etli Kiş
Hamuru için
160 gr elenmiş un
60 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için
Yarım kg pırasa
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağı haşlanmış tavuk eti
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Yarım su bardağı çedar peyniri
2 yumurta
1 kahve fincanı süt
Yarım kahve fincanı krema
Pırasalı ve tavuk etli kiş:
Hamur malzemelerini geniş bir kabın içerisinde fazla yoğurmadan karıştırın ve 30 dakika buzdolabında bekletin
İç malzeme için pırasaları ince doğrayıp ayçiçeği yağında yumuşayıncaya kadar kavurun
Haşlayıp didiklediğiniz tavuk etleri, tuz ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın
Hamuru merdane yardımı ile ince açın ve 26 cm’lik yağlanmış tart kalıbına yayın
Pırasalı harcı üzerine aktarın
Rendelenmiş peyniri serpiştirin
Bir kasede süt, krema ve yumurtayı karıştırıp tartın üzerine gezdirin
180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul