Yalnız Mesajı Göster

Pırasalı Börek-2

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasalı Börek-2





Hamur için
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağı su

Harç için
750 gr pırasa
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
100 gr kavurma
Tuz
Karabiber

Üzeri için
Çörek otu

Pırasalı börek:
Pırasaları ince doğrayın Salçayı zeytinyağında kavurun Pırasaları ekleyip soteleyin Tuz, karabiber ve kavurmayı ekleyip soğumaya bırakın Un, tuz, sıvıyağ ve suyu bir kapta karıştırın Gerekirse su veya un ilavesi yaparak yoğurun Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın Üzerine fırça ile sıvıyağ sürün ve 3 dakika bekletin Hamuru biraz daha genişletin Pırasa harcını hamurun üzerine yayıp rulo şeklinde sarın Hamuru kendi etrafında dolayarak yağlanmış tepsiye yerleştirin Üzerine hafifçe bastırın Çırpılmış yumurta sürüp, çörek otu serpiştirin 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla