Konu
:
Pırasalı Börek-2
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Börek-2
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Börek-2
Hamur için
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 su bardağı su
Harç için
750 gr pırasa
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
100 gr kavurma
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Çörek otu
Pırasalı börek:
Pırasaları ince doğrayın
Salçayı zeytinyağında kavurun
Pırasaları ekleyip soteleyin
Tuz, karabiber ve kavurmayı ekleyip soğumaya bırakın
Un, tuz, sıvıyağ ve suyu bir kapta karıştırın
Gerekirse su veya un ilavesi yaparak yoğurun
Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın
Üzerine fırça ile sıvıyağ sürün ve 3 dakika bekletin
Hamuru biraz daha genişletin
Pırasa harcını hamurun üzerine yayıp rulo şeklinde sarın
Hamuru kendi etrafında dolayarak yağlanmış tepsiye yerleştirin
Üzerine hafifçe bastırın
Çırpılmış yumurta sürüp, çörek otu serpiştirin
180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul