Konu
:
Patlıcanlı Ve Safranlı Rulo Börek
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Ve Safranlı Rulo Börek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Ve Safranlı Rulo Börek
2 çorba kaşığı margarin
250 gr yumurtalı hamur
1 patlıcan
1 domates
1 soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
100 gr lor peyniri
3-4 dal maydanoz
1 yumurta
1-2 çay kaşığı safran
1 su bardağı süt kreması
Tuz
Patlıcanlı ve safranlı rulo börek:
Patlıcanı soyup küp küp doğrayın
Acısını çıkarmak için 10 dakika tuzlu suda bekletip süzün ve kağıt havlu ile kurulayın
Domatesi soyup küçük küçük doğrayın
Soğan ve sarımsağı soyup kıyın
Margarini tavada eritip soğan ve sarımsağı kavurun
Patlıcan ve domatesi ekleyip 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirin
Ateşten alıp bir tutam tuz serpin ve ılınmaya bırakın
Maydanozu kıyın
Kaşar peynirinin yarısı, lor peyniri, maydanoz ve yumurtayı bir kapta karıştırın
Patlıcanlı karışımı ilave edip harmanlayın
Yumurtalı hamura safranı ekleyip tekrar yoğurun
Merdane ile dikdörtgen şeklinde açarak hamuru inceltin
Üzerine patlıcanlı karışımı yayın
Rulo şeklinde sarıp alüminyum folyo ile kapatın ve buzdolabında 1 saat bekletin
Rulo böreği bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerine süt kremasını gezdirerek döküp kalan kaşar peynirini serpin
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin
Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul