Konu
:
Zeytinli Ve Kekikli Küçük Ekmekler
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Ve Kekikli Küçük Ekmekler
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Ve Kekikli Küçük Ekmekler
200 gr hazır ekmek hamuru
2 çay bardağı un
25 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
1 tutam tuz
1 tutam tozşeker
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı doğranmış siyah zeytin
2 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için
1 yumurta akı
Zeytinli ve kekikli küçük ekmekler:
Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alın
Elinizle açıp ortasını çukurlaştırın
Süt, yumurta sarısı, 1 tutam tozşeker ve tuz ekleyin
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını hamura ilave edin ve yoğurun
Unu azar azar yedirerek ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin
Hamuru, top şeklinde kapatıp unlanmış bir kaba alın
Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika dinlendirin
Kabaran hamuru unlanmış zemine alıp tekrar yoğurun
Uzatarak kalın baton hale getirip bıçakla 1 cm kalınlığında dilimler kesin
Kestiğiniz hamurların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı zeytin ilave edip birer tutam kekik serpin diğer hamurlarla kapatın
Kenarlarını hafifçe bastırın
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip hamurları aralıklı olarak dizin
30 dakika bekletin
Hamurların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp kalan zeytinleri ve kekik serpiştirin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin
Ilık veya soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul