Konu
:
Patates Krep
Yalnız Mesajı Göster
Patates Krep
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patates Krep
3 orta boy patates
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı margarin
4 yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı domates salçası
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber
Patates krebi:
Patatesleri haşlayın
Çatalla ezerek veya blenderden geçirip püre yapın
Büyük bir kaseye alın
Un, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın
Süt ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın
15 cm çapındaki teflon tavayı ısıtın
Fındık büyüklüğünde margarinle yağlayın
Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alarak tavanın ortasına dökün
Tavayı sallayarak karışımın eşit olarak yayılmasını sağlayın
Krebin bir tarafı pişince tahta spatula ile çevirip diğer tarafını da pişirin
Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın
Bir krebin üzerine ince bir kat halinde domates salçası sürüp derin bir fırın kabına alın
Aynı işlemi uygulayarak krepleri üstüste yerleştirin
En üstüne biraz salça sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpin
170 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin
Dörde kesip sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul