Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşli Rulo Çörek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşli Rulo Çörek





1 paket margarin
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta (sarısı üzerine )
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine sürmek için yağlı çekilmiş haşhaş

Maya, ılık süt ve şeker içinde eritildikten sonra margarin tuz ve yumurta akıyla bir süre karıştırılır
Üzerine azar azar elenmiş un ilave edilerek yoğrulmaya başlanırHamur biraz ele yapışan bir kıvamda olunca un eklenme bırakılır
Hamurdan bir avuç büyüklüğünde koparılır, tezgaha un serpilerek kare şeklinde açılır
Hamurun üzerine haşhaş sürülerek hamur rulo şeklinde katlanırKalan diğer hamurda aynı şekilde yapılarak yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanırÜzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmamış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Pişen çöreklerimiz biraz soğuduktan sonra 3 parmak kalınlığında verev kestikten sonra servis yapalır

Alıntı Yaparak Cevapla