Konu
:
Haşhaşli Rulo Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşli Rulo Çörek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşli Rulo Çörek
1 paket margarin
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta (sarısı üzerine )
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine sürmek için yağlı çekilmiş haşhaş
Maya, ılık süt ve şeker içinde eritildikten sonra margarin tuz ve yumurta akıyla bir süre karıştırılır
Üzerine azar azar elenmiş un ilave edilerek yoğrulmaya başlanır
Hamur biraz ele yapışan bir kıvamda olunca un eklenme bırakılır
Hamurdan bir avuç büyüklüğünde koparılır, tezgaha un serpilerek kare şeklinde açılır
Hamurun üzerine haşhaş sürülerek hamur rulo şeklinde katlanır
Kalan diğer hamurda aynı şekilde yapılarak yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır
Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmamış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Pişen çöreklerimiz biraz soğuduktan sonra 3 parmak kalınlığında verev kestikten sonra servis yapalır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul