Konu
:
Simit Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Simit Poğaça
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Simit Poğaça
2,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için
2 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bolca susam (susamın beyaz kalma ihtimaline karşı ben susamı biraz kavurdum)
Maya ılık su ve şeker içinde eridikten sonra diğer malzemeler koyularak kulak memesinden az daha yumşak bir hamur yapılır
Hamur yaklaşık 20 dk
dinlendirilir
Daha sonra hamurdan avuç büyüklüğünde koparılıp uzun şekil erilir
Ardından sarısı ve beyazı ayrılmadan çırpılmış yumurtaya sıvı yağ eklenir ve hamur bu yumurtalı karışıma koyulup fazlası süzdürülür
Son olarak susama önlü arkalı bulanarak fırın tepsisine aralıklı sıralanır
Hamur şeklini kaybeder gibi olursa susama buladıktan sonra tekrar hamura aynı şekli verebilirsiniz
Önceden ısıtılmamış 180 derece fırında üzeri ve altı pembeleşene kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul