Konu
:
Yufkada İspanaklı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Yufkada İspanaklı Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkada İspanaklı Tart
700 gr ıspanak
2 yufka
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sıvıyağ
4 dilim pastırma
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 yumurta sarısı
Tuz, karabiber Beşamel sos:
1
5 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
50 gr margarin
1 tutam muskat
Tuz, karabiber
Yufkada ıspanaklı tart:
Ispanağı temizleyip ince ince doğrayın
Sarımsakları soyup kıyın
2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp ıspanak ve sarımsağı hafif sote edin
1 tutam tuz ve karabiber serpin
Ispanak hafif yumuşayınca ateşten alın
Beşamel sos için; margarini tencerede eritip unu ilave edin
Sütü azar azar ekleyerek yedirip koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin
1 tutam tuz ve muskat serpin
Ateşten alıp üzeri kapalı olarak muhafaza edin
Yufkanın birini ufak parçalara bölün
24 cm çapında, 3-4 cm derinliğindeki yuvarlak fırın kalıbını yağlayıp bütün yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın
Yufkanın kalıbın dibine ve kenarlarına iyice yapışmasını sağlayıp içine fırçayla kalan sıvıyağı sürün
Yufka parçalarını yerleştirin
Hazırladığınız ıspanaklı karışıma pastırma ve beşameli ekleyip karıştırın
Yufkanın içine yayın
Dışa sarkan yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırın ve hafif büzün
Yufkanını kenarına yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir iyice eriyinceye kadar pişirin
Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul