Konu: Kalçunet
Yalnız Mesajı Göster

Kalçunet

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalçunet





Hamuru için
2 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için
2 soğan
1 kahve fincanı su
250 gr kıyma
2 patates
Tuz
Karabiber

Hamuru açmak için
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağı

üzeri için
2 kahve fincanı yoğurt

Kalçunet:
Yumurtaları derin bir kapta çırpın Süt ve zeytinyağını ekleyip karıştırın Un, tuz ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin Soğanları küp şeklinde doğrayın Tavaya alıp 1 kahve fincanı su ilave edin Su tamamen azalıncaya kadar pişirin Kıymayı ekleyip kavurun Tuz ve biberi ekleyip ocaktan alın Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre yapın Püreyi kıymaya ekleyip karıştırın Fırın tepsisine fırçayla zeytinyağı sürün Hamuru tekrar yoğurup ceviz büyüklüğünde 18 bezeye ayırın Bezeleri un serptiğiniz zeminde merdaneyle 9-10 cm çapında açın Hamurların üzerine zeytinyağı sürün İç harcı hamurlara paylaştırıp ortadan ikiye katlayın ve yarım ay şeklinde kapatın üzerlerine yoğurt sürün önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin Ilık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla