Konu
:
Kalçunet
Yalnız Mesajı Göster
Kalçunet
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kalçunet
Hamuru için
2 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
2 soğan
1 kahve fincanı su
250 gr kıyma
2 patates
Tuz
Karabiber
Hamuru açmak için
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağı
üzeri için
2 kahve fincanı yoğurt
Kalçunet:
Yumurtaları derin bir kapta çırpın
Süt ve zeytinyağını ekleyip karıştırın
Un, tuz ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun
üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin
Soğanları küp şeklinde doğrayın
Tavaya alıp 1 kahve fincanı su ilave edin
Su tamamen azalıncaya kadar pişirin
Kıymayı ekleyip kavurun
Tuz ve biberi ekleyip ocaktan alın
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre yapın
Püreyi kıymaya ekleyip karıştırın
Fırın tepsisine fırçayla zeytinyağı sürün
Hamuru tekrar yoğurup ceviz büyüklüğünde 18 bezeye ayırın
Bezeleri un serptiğiniz zeminde merdaneyle 9-10 cm çapında açın
Hamurların üzerine zeytinyağı sürün
İç harcı hamurlara paylaştırıp ortadan ikiye katlayın ve yarım ay şeklinde kapatın
üzerlerine yoğurt sürün
önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
Ilık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul