Konu
:
Cevizli Ayçöreği
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Ayçöreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Ayçöreği
3 su bardağı un
100 gr margarin
2-3 çorba kaşığı pudraşeker
1 kahve fincanı ılık süt
1 tatlı kaşığı tozmaya
1 yumurta
1 limonun rendelenmiş kabuğu
İç malzeme:
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı galeta unu veya ufalanmış bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı kuru üzüm
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Cevizli ayçöreği:
Mayayı ılık sütte eritip 10 dakika bekletin
Unu eleyip derin bir kaba alın
Ortasını havuz gibi açıp mayalı süt, pudraşeker, yumuşatılmış margarin, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin
Hamuru yoğurup üzerini nemli bezle örtün
Kabarıncaya kadar sıcak bir ortamda bekletin
İç malzemeyi hazırlamak için; sütü bir kaba alın
Ceviz içi, galeta unu veya ufalanmış bayat ekmek, tarçın ve kuru üzümü ilave edip iyice karıştırın
Tozşekeri ekleyip tekrar karıştırın
Hamuru iri ceviz büyüklüğünde paraçalara bölüp unlanmış zemine alın
Merrdane ile 10 cm çapında açın
Hazırladığınız iç malzemeyi ortalarına palylaştırıp rulo yaparak sarın
Kıvırıp ay şekli verin
Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika kadar pişirin
Soğuyunca servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul