Konu
:
Ballı Kruvasan
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Kruvasan
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Kruvasan
1 adet Yumurta
2,5 su bardağı süt
1 Paket yaş maya
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
Tuz
Yeterince un
İçi için;
1 Su bardağı bal
1 Su bardağı çekilmiş ceviz içi
Yapılışı:
Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayın
1 bardak elenmiş unun ortasını havuz gibi açın
İçine mayalı süt, yumurta akı ve tuz ekleyip yeterince un ile orta sertlikte bir hamur elde edin
Hamurun üstünü temiz bir bezle kapatıp 1-2 saat mayalanması için bekleyin
Mayalanan hamuru yarım cm
kalınlığında açın
Yumuşamış yağın üçte birini hamurun üzerine sürün
Hamurun kat yerlerine de yağ sürerek karşılıklı kenarlarını bohça katlar gibi katlayın
Hamuru buzlukta 10-15 dakika kadar bekletin
Buzluktan alarak aynı işlemi bir kaç kez daha tekrarlayın
Hamuru son kez yağlayıp katlayıp buzluktan aldıktan sonra 3 mm
kalınlığında ve dikdörtgen şekilde 15cm
kenarlı şeritler kesin
Hamur şeritlerini eşit kenarlı üçgen parçalar halinde kesip çıkarın
Üzerlerine bolca cevizli bal karışımını sürüp hamurları geniş kenarlarından başlayarak rulo yapıp sarın
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün
185 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul