Konu
:
Böğürtlenli Pay
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlenli Pay
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlenli Pay
500 gr dondurulmuş böğürtlen
1
5 su bardağı un
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şeker
1 kahve fincanı limon suyu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurtanın akı
Böğürtlenli pay:
Un, tereyağı ve yarım su bardağı pudra şekerini mutfak robotunda karıştırın
Limon suyunu ilave edip topaklanıncaya kadar karıştırmaya devam edin
Hamuru tezgaha alıp pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Streç foloyoya sarıp buzdolabında 10 dakika bekletin
Pudra şekerinin 2 çorba kaşığı kadarını üzerine serpmek için ayırın
Kalanını ahududu,tarçın,rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ile karıştırın
Hamuru un serpilmiş tezgah üzerinde 1
5 cm kalınlığında ve 30 cm’lik bir yufka açın
Yağlanmış fırın kalıbına alıp kenarlardan sarkacak şekilde yayın
Yufkanın üzerine çırpılmış yumurta akı sürün
Yufkanın 20 cm’lik alanına böğürtlenli karışımı yayın
Hamuru orta kısım boş kalacak şekilde böğürtlenlerin üzerine kapatın ve toparlayın
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin
Fırından alıp üzerine ayırdığınız pudra şekeri serpiştirin
Ilık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul