Yalnız Mesajı Göster

Böğürtlenli Pay

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Böğürtlenli Pay





500 gr dondurulmuş böğürtlen
15 su bardağı un
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şeker
1 kahve fincanı limon suyu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurtanın akı

Böğürtlenli pay:
Un, tereyağı ve yarım su bardağı pudra şekerini mutfak robotunda karıştırınLimon suyunu ilave edip topaklanıncaya kadar karıştırmaya devam edinHamuru tezgaha alıp pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurunStreç foloyoya sarıp buzdolabında 10 dakika bekletin

Pudra şekerinin 2 çorba kaşığı kadarını üzerine serpmek için ayırınKalanını ahududu,tarçın,rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ile karıştırınHamuru un serpilmiş tezgah üzerinde 15 cm kalınlığında ve 30 cm’lik bir yufka açınYağlanmış fırın kalıbına alıp kenarlardan sarkacak şekilde yayın

Yufkanın üzerine çırpılmış yumurta akı sürünYufkanın 20 cm’lik alanına böğürtlenli karışımı yayınHamuru orta kısım boş kalacak şekilde böğürtlenlerin üzerine kapatın ve toparlayınÖnceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirinFırından alıp üzerine ayırdığınız pudra şekeri serpiştirinIlık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla