Konu
:
Peynirli Yuvarlak Ekmekler
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Yuvarlak Ekmekler
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Yuvarlak Ekmekler
2 hazır pide hamuru
250 gr ufalanmış beyazpeynir
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Peynirli yuvarlak ekmekler:
Maydanozu temizleyip irice kıyın
1 çorba kaşığı kadarını süslemek için ayırın
Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında peynirli yuvarlak ekmekler üst sıralarda
Beyazpeynir, bir çorba kaşığı zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve pulbiberi bir kapta karıştırın
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde peynirli karışımı ilave ederek yoğurun
Yuvarlak bir fırın tepsisini (55-60 santim çapında) yağlayın
Ortasına ısıya dayanıklı yuvarlak bir cam kaseyi (15-20 santim çapında) ters çevirerek yerleştirin
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve tepsinin iç kenarına dizin
Hamurları tepside çember şekli olana kadar aynı şekilde hazırlayın
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin
Fırından alıp peynirli yuvarlak ekmeklerin üzerine kalan zeytinyağı nı fırça yardımıyla sürün
Servis tabağına alıp maydanoz serpiştirin
Ilık ya da soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul