Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Yuvarlak Ekmekler

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Yuvarlak Ekmekler





2 hazır pide hamuru
250 gr ufalanmış beyazpeynir
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Peynirli yuvarlak ekmekler:
Maydanozu temizleyip irice kıyın 1 çorba kaşığı kadarını süslemek için ayırın
Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında peynirli yuvarlak ekmekler üst sıralarda

Beyazpeynir, bir çorba kaşığı zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve pulbiberi bir kapta karıştırın Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde peynirli karışımı ilave ederek yoğurun

Yuvarlak bir fırın tepsisini (55-60 santim çapında) yağlayın Ortasına ısıya dayanıklı yuvarlak bir cam kaseyi (15-20 santim çapında) ters çevirerek yerleştirin Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve tepsinin iç kenarına dizin Hamurları tepside çember şekli olana kadar aynı şekilde hazırlayın

Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin Fırından alıp peynirli yuvarlak ekmeklerin üzerine kalan zeytinyağı nı fırça yardımıyla sürün Servis tabağına alıp maydanoz serpiştirin Ilık ya da soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla