Konu
:
Patatesli Tuzlu Ayçöreği
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Tuzlu Ayçöreği
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Tuzlu Ayçöreği
3 su bardağı un
1 paket hamur kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
150 gr margarin
Tuz
İç malzeme:
4 orta boy patates
1 yumurta
100 gr beyazpeynir
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Patatesli tuzlu ayçöreği:
Patatesleri yıkayıp haşlayın
Soğuyunca soyup rendeleyin
Bir tutam tuz ekleyip karıştırın
Maydanozu ve dereotunu yıkayıp incecik doğrayın
Peyniri ufalayın
Margarini oda sıcaklığında yumuşatın
Derin bir kapta unla kabartma tozunu harmanlayın
Margarin, sıvıyağ, yoğurt ve bir tutam tuzu hamur yoğurma kabında karıştırın
Unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun
Yumurta iriliğinde parçalar koparıp 10-12 cm çapında açın
Yumurtanın sarısı ile akını ayırın
Patates, peynir, dereotu, maydanoz ve yumurta akını bir kapta iyice karıştırın
Hamurların ortasına bu karışımdan koyup rulo yaparak sarın ve ay şekli verin
Ayçöreklerini yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Ilık veya soğuk servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul