Konu: Biberli Tart
Yalnız Mesajı Göster

Biberli Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Tart





2 su bardağı (250 gr) un
125 gr margarin
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı su

Üzeri için:
1 kırmızı dolmalık biber
1 sarı dolmalık biber
1 yeşil dolmalık veya çarliston biber
3 yumurta
100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
1 su bardağı süt kreması
Tuz, karabiber

Biberli tart:
Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın 1 tutam tuz, margarin, yumurta sarısı ve suyu ekleyip karıştırın Hamuru yoğurup top şekline getirin ve streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin

Biberleri fırında veya ocak üzerinde hafifçe közleyip soyun İnce halkalar halinde doğrayın Yumurtaları bir kapta çırpın Rendelenmiş peynir, süt kreması, renkli biberleri, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın

Tart hamurunu buzdolabından alıp bir kez daha yoğurun 20 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın Üzerini çatal ucuyla birkaç yerinden delip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirip çıkarın Üzerine hazırladığınız biberli karışımı yayıp tekrar fırına verin Üzeri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin Biberli tartı dilimleyip sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla