Konu
:
Biberli Tart
Yalnız Mesajı Göster
Biberli Tart
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli Tart
2 su bardağı (250 gr) un
125 gr margarin
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı su
Üzeri için:
1 kırmızı dolmalık biber
1 sarı dolmalık biber
1 yeşil dolmalık veya çarliston biber
3 yumurta
100 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
1 su bardağı süt kreması
Tuz, karabiber
Biberli tart:
Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın
Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın
1 tutam tuz, margarin, yumurta sarısı ve suyu ekleyip karıştırın
Hamuru yoğurup top şekline getirin ve streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin
Biberleri fırında veya ocak üzerinde hafifçe közleyip soyun
İnce halkalar halinde doğrayın
Yumurtaları bir kapta çırpın
Rendelenmiş peynir, süt kreması, renkli biberleri, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın
Tart hamurunu buzdolabından alıp bir kez daha yoğurun
20 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın
Üzerini çatal ucuyla birkaç yerinden delip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirip çıkarın
Üzerine hazırladığınız biberli karışımı yayıp tekrar fırına verin
Üzeri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin
Biberli tartı dilimleyip sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul